събота, 21 януари 2012 г.

Портите / Момчетата на Ананси

Днес ще ви представя две супер готини книжлета.



Автор: Джон Конъли
Издател: Прозорец
Формат: 130 Х 200
Година: 2010
Стр: 248
Цена: 12.00 лв

Нов роман от любимият ми автор Джон Конъли. Малкият Самюъл Джонсън и неговият дакел Бозуел решават да проявят иницативност и тръгват да събират лакомства за Хелоуин три дни преди празника. Без да искат, те стават свидетели на странните събития, които се случват на улица „Кроули Роуд” 666 – не само номерът е зловещ, а и името на улицата, о, да… Със своите експерименти в мазето семейство Абърнати успяват не просто да призоват демон, а Демона и така отварят процеп между световете – процеп, през който се виждат огромни, зверски порти. И то не кои да е порти, а Дверите на Ада, които още малко и ще се отворят, за да избълват зловещите си демони, за да превземат света ни. А единственият, който може да спаси света ни, е едно малко момче и неговото куче.

Чудесна история, която плаче да бъде превърната в страхотна холивудска продукция. Конъли разказва приятно и увлекателно, с доволна доза чувство за хумор и в по-малко от 250 страници е събрал много неща – като тръгнем от смелостта и самоотвержеността, та стигнем до крепкото приятелство, което на моменти е способно да ни изненада със своите прояви…



Автор: Нийл Геймън
Издател: Бард
Формат: 130 Х 200
Година: 2011
Стр: 400
Цена: 14.99 лв

А това е последното нещо, което е излизало от личния ми автор за 2011-а Нийл Ричард Геймън. Дебелият Чарли Нанси (който всъщност въобще не е дебел) е сполетян за пореден път от низ неприятни случки. Старият му баща, с когото отдавна не се погаждат, е починал на сцената в караоке бар, но това далеч не е всичко. Защото Чарли скоро ще открие, че баща му е бил не кой да е, а пакостливият бог Ананси Паяка – бунтар и шегаджия, който обръща всичко с краката нагоре и прави на луди хора, демони и богове. Има и още – Чарли ще се срещне със своя отдавна изгубен брат, който за разлика от него е наследил обезпокоителните таланти и умения на мъртвия им баща и лудницата, която предстои е повече от уникална. Сивото блато на скучното ежедневие ще бъде разбъркано и животът на Чарлз Нанси ще бъде променен из корен.

Няма нужда да ви говоря повече, Геймън е име като писател от световна величина и съм го хвалил достатъчно в блога си, и този път не ме разочарова. За вас остава само да прочетете тези две прекрасни книги, нищо друго.

Няма коментари:

Публикуване на коментар