събота, 29 декември 2012 г.

Книжна 2012

И така, подобно на всеки уважаващ себе си книжен блогър и спазвайки неписаната традиция, нека кажа няколко думи за изминалата 2012 в книги.

Смея да заявя, че годината беше много добра откъм заглавия. Излязоха доста книги и много от тях бяха чудесни. Аз лично успях да прочета 42 книги този път. Вижда се една хубава тенденция, която набира сила - хората да четат и да посягат все повече към български автори, немалко родни творци да пускат учудващо добри заглавия, да се появяват от нищото уникални неща и четящите и коментиращите да се множат бавно, но сигурно. Не вярвам да съм се подвел - все пак и най-доброто, и най-лошото което четох през годината беше все от наши хора, българи.

Да кажа по-конкретно някоя и друга дума обаче.

1. Български заглавия, които ми грабнаха вниманието:



2. Преводни заглавия, които си заслужават:



3. Чудесни, ала за жалост изчерпани на хартия:



4. Най-добрата книга за годината:



5. Най-лошата книга за годината:



6. Списание "Дракус"

На пазара се появи ново списание за фантастика, фентъзи, хорър и прочее! Това е супер! Изданието е от Русе, засега има излезли 3 броя, което го прави направо редовно издание - веднъж на всеки 2-3 месеца. Ако ви попадне пред взора, не се колебайте.



7. Човекът, който обичаше Стивън Кинг



В края на май излезе новият ми сборник разкази. За седем месеца две трети от тиража вече достигнаха до читателите, а останалата една трета все още може да се намери в повечето книжарници и големите вериги. Приятно четене!

Няма коментари:

Публикуване на коментар