сряда, 7 октомври 2015 г.

Пепел от Мрак



Автор: Валентин Попов
Издател: Гаяна
Година: 2015
Стр: 180
Цена: 10 лв

Винаги когато на родния литературен небосклон се появи нов автор, творящ в праведния жанр на ужаса се изпълвам със задоволство и интерес. Любопитството не спира да ме мъчи и започвам да следя изкъсо развитието му като тъмен бард. Така се получи и при Валентин Попов и първата му книга „Нощта срещу ноември”, а аз не останах разочарован от този хорър-дебют: изчистените, кратки разкази бяха силни и могъщи като нажежени стоманени пирони, забити в ковчега на позьорската посредственост, ширеща се из българските хартиени полета.

Ето го и вторият сборник на автора – „Пепел от мрак”, издаден отново от русенското издателство „Гаяна”. Очакват ви 20 истории, чиито сюжети без съмнение ще задоволят изтънчения ви вкус, а героите в тях, бродещи по белите страници са кой от кой по-колоритни: свирепи мечки, пазещи малките си, самоубийци, отмъстителни индианци, особняци, необикновен Дядо Коледа, село с ужасяващи обитатели, стриптийзьорка с нечовешки умения, психопат с бръснач, компютърна игра-мечта, библейски звяр и един велик вампир, потомък на самия Дракула. Разнообразието е важен фактор сред качествата на всеки сборник разкази, а тъкмо от него в „Нощни разкази” има в доволно количество.

Заложете смело на Валентин Попов и неговият нов сборник. Той е поредното доказателство, че българските автори пишат добре, че създават качествени разкази и че хорърът далеч не е тема табу. Доказателство, че си струва да се четат и си заслужават всяка похарчена стотинка и всяка отделена минутка време. Защото тези разкази, скъпи читатели... са създадени преди всичко за вас.

За поръчки - пишете на имейл val_popov@abv.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар